Jajecznica z wiejską kiełbasą
Jest to przepis na sycące śniadanie bądź może się sprawdzić jako odżywczy posiłek np po treningu na siłowni przez zawarte w nim białko oraz witaminy dostarczone z warzyw. Sam sposób przyrządzenia jest bardzo prosty a czas realizacji ze względu na prostotę krótki.
Składniki :
- 4 jajka - najlepiej wiejskie lub z wolnego wybiegu
- kawałek wiejskiej kiełbasy - ilość według upodobań
- pomidor
- rzodkiewka
- szczypiorek
- sól - ja używam różowej himalajskiej
- olej kokosowy
Sposób przygotowania :
Kiełbasę kroimy na niewielkie kawałki, pomidora oraz rzodkiewkę na plasterki.
Na rozgrzaną patelnie dajemy łyże oleju kokosowego.
Kiedy olej się rozpuści wrzucamy kawałki kiełbasy wiejskiej, smażymy kilka minut.
Wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, mieszamy ze sobą składniki.
Długość smażenia leży według upodobań czy jajecznica ma być bardziej ścięta czy " mokra".
Na sam koniec posypujemy całość drobno posiekanym szczypiorkiem, układamy plasterki pomidora, rzodkiewki i gotowe.
Smacznego ! :)
Comments
You can login with your Hive account using secure Hivesigner and interact with this blog. You would be able to comment and vote on this article and other comments.
No comments