Kurczak z ryżem i sosem czosnkowo - musztardowym
Jest to przepis na szybki, smaczny i sycący posiłek.
Przyrządzenie go nie zajmuję zbyt wiele czasu oraz jest dosyć proste nawet dla początkujących kucharzy :)
Składniki :
- podwójny filet z kurczaka
- sól
- pieprz
- przyprawy np suszone pomidory, wegeta najlepiej naturalna
- czosnek - kilka ząbków
- ryż
- kurkuma
- musztarda
- zielony groszek
Sposób przygotowania :
Filet obrać z tłustych kawałków, pokroić w kostkę ok 2-3 cm, przyprawić solą, pieprzem, wegetą, suszonymi pomidorami.
Podsmażyć na wcześniej rozgrzanej patelni z olejem np. kokosowym kawałki kurczaka ze wszystkich stron.
Przełożyć to wyższego garnka, podlać wodą i dusić aż będzie miękki .
Do osobnego garnuszka dać 2 łyżki musztardy francuskiej, 2-3 łyżki śmietany, zmiażdżone ząbki czosnku, łyżkę mąki, sól, pieprz do poprawy smaku, dokładnie wymieszać, zalać mięso w garnku i podgotować.
Podawać z ugotowanym ryżem z dodatkiem kurkumy i zielonym groszkiem z puszki lub kukurydzą.
Smacznego ! :)
Comments
You can login with your Hive account using secure Hivesigner and interact with this blog. You would be able to comment and vote on this article and other comments.
No comments