7 years ago

Makaron Cannelloni z serem żółtym i bazylią

Jest to przepis na pyszne danie w skład którego wchodzi makaron typu " grube rurki" , ser żółty , ser biały, szpinak i inne dodatki, zapraszam do zapoznania się ze szczegółami :)

Składniki :

  • 25 g sera żółtego
  • makaron cannelloni
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • paczka mrożonego szpinaku - 400 g
  • 250 g białego sera - najlepiej wiejskiego
  • 1 jajko
  • 2 kartoniki pomidorów bez skórek
  • sól, pieprz , bazylia

Sposób przygotowania :

  1. Cebule pokroić w kostkę.

  2. Na rozgrzanej patelni rozpuścić 2 łyżki oleju kokosowego.

  3. Wrzucić posiekaną cebule, zmiażdżony czosnek podsmażyć kilka minut a następnie dodać szpinak i dusić do osiągnięcia całkowitego rozmrożenia.

  4. Kiedy zrobi się gładka masa dodać biały ser wbić jajko doprawić solą, pieprzem i smażyć kilka minut.

  5. Farsz odłożyć na bok w celu ostudzenia. W międzyczasie naczynie żaroodporne wysmarować olejem .

  6. Powypełniać rurki farszem, układać jedna przy drugiej, na górę położyć listki bazylii a całość zalać pomidorami ( przecierem ) z kartoników.

  7. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 40 minut w temperaturze 200 stopni C.

  8. Po 30 minutach pieczenia wyciągnąć z piekarnika posypać żółtym serem i piec pozostałe 10 minut.

  9. Całość można przyozdobić świeżym listkiem bazylii oraz dodać zielony groszek.

n.jpg

Smacznego ! :)

  • 25Upvotes
  • $2.24Reward
  • 0Comments

Comments

You can login with your Hive account using secure Hivesigner and interact with this blog. You would be able to comment and vote on this article and other comments.

Reply

No comments